Отключи iOS

Ако някой влезе в моя iCloud, какво може да види?

Загриженост на потребителя

„Здравейте, чудех се дали някой друг е преживял нещо подобно днес на моя iPad Pro. Получих изскачащ прозорец, който казваше, че някой се е опитал да влезе в моя iCloud акаунт. Ако някой влезе в моя iCloud акаунт, какво може да каже?“

Ако споделяте своя iCloud акаунт с някого, който трябва да закупи приложение от App Store, може да се страхувате, че човекът, който притежава вашия Apple ID, ще види поверителността на всяка информация, запазена в iCloud. Тогава възниква проблемът: „Ако някой влезе в моя iCloud, какво може да види?“. Прочетете, за да намерите отговора на този въпрос.

Ако някой влезе в моя iCloud, какво може да види? [Актуализация от 2021 г.]

Ако някой влезе в моя iCloud, какво може да види?

Съдържанието по-долу ще се види, ако някой влезе във вашия iCloud с вашите iCloud идентификационни данни.

Снимки: След като опцията „iCloud Photos“ е активирана, снимките от iPhone ще се запазват в iCloud и ще се актуализират редовно. Всеки, който влезе във вашия iCloud акаунт, ще види всички запазени снимки.

Контакти: Apple също така позволява на потребителите достъп до контакти в iCloud. След като влезе в iCloud акаунта, потребителят може просто да види контактите, запазени в iCloud, като докосне опцията „Контакти“.

Поща: Вашите имейли могат да бъдат достъпни в iCloud и от някой, който притежава вашия iCloud акаунт и парола. Това, което човекът трябва да направи, е да кликне върху опцията „Поща“ в страничната лента, за да види имейла, след като влезе в iCloud акаунта си.

Проследяване на историята на местоположенията на iPhone: Ако вашият iPhone е изгубен или откраднат, можете да изберете „Find My iPhone“, за да го локализирате. Цялата история на местоположенията на вашия iPhone ще бъде проследена, след като „Find My iPhone“ е активирана. Това означава, че ако някой влезе във вашия iCloud, той/тя ще види движението ви през последната седмица или последния месец. Нещо повече, данните от вашия iPhone могат да бъдат изтрити дистанционно, ако лицето кликне върху опцията „Erase Device“ след влизане в iCloud.

iMessage: Обикновено вашите iMessages съобщения няма да бъдат достъпни, ако някой влезе във вашия Apple ID, освен ако Apple ID не е влязъл на същото устройство на Apple.

Всички iMessages, изпратени или получени чрез вашия Apple ID в миналото или бъдещето, ще се показват на друго устройство, използващо същия Apple ID. Нещо повече, те могат да изпращат iMessages и от ваше име.

В сравнение с iMessage, SMS/MMS са много по-безопасни. Тези редовни тестови съобщения няма да бъдат видени, освен ако не активирате пренасочването на текстови съобщения на устройството си.

Ключодържател, Бележки, Календар, Документи и други настройки на iCloud: Освен данните, които изброихме по-горе, другите данни, запазени в iCloud, като календар, документи, бележки, презентации, създадени с Keynote online, електронни таблици, създадени с Numbers online, и напомняния, също могат да бъдат видени от някой, който влезе във вашия iCloud. Тези данни могат да бъдат преглеждани както на iOS устройства, така и в мрежата.

Най-трудното е, че човекът, който влезе във вашия iCloud акаунт, може да има достъп и до Keychain. Тоест, всички акаунти, съхранявани в Apple ID, ще бъдат разкрити.

Какво не искате да пропуснете за iCloud акаунта

Получаваме ли известие, когато някой влезе в моя iCloud акаунт?

Никой не може да влезе във вашия iCloud акаунт, освен ако не знае информацията за вашия Apple ID. Ако сте активирали двуфакторно удостоверяване, влизането няма да бъде оторизирано, ако нямат достъп до вашето доверено устройство.

Ако някой влезе във вашия iCloud акаунт на друго, ненадеждно устройство, ще бъдете уведомени, че непознато устройство се опитва да влезе във вашия iCloud акаунт.

Как мога да видя къде се използва моят Apple ID?

За да видите къде се използва Apple ID, зависи от устройството.

Ако iCloud акаунтът е влязъл на iPhone или iPad:

  • Отидете в „Настройки“ и кликнете върху името си.
  • Превъртете надолу и щракнете върху всяко устройство, за да видите подробностите.

Ако iCloud акаунтът е влязъл в Windows:

  • Изтеглете и отворете iCloud за Windows на вашия компютър с Windows.
  • Кликнете върху „Детайли за акаунта“ в долния ляв ъгъл и докоснете Apple ID.
  • Докоснете всяко устройство, за да видите подробностите.

Ако сте влезли в iCloud акаунта на Mac:

  • Кликнете върху менюто на Apple в горния ляв ъгъл и кликнете върху „Системни предпочитания“.
  • Кликнете върху iCloud и „Детайли за акаунта“ и ще се появи прозорец с подробности за iCloud.
  • Кликнете върху „Устройства“ и ще видите устройствата, свързани с iCloud акаунта.

Пълно премахване на iPhone от iCloud/Apple ID акаунт

За да предотвратите достъпа на други хора до данни от вашия iCloud, можете да изключите устройството си от iCloud акаунта, като използвате 3-те метода по-долу:

На iPhone/iPad

Невъзможно е да премахнете iPhone от iCloud акаунта на самото устройство; трябва да го премахнете на друг iPhone или iPad.

  1. Кликнете върху Настройки и опцията iCloud, разположена в горната част на интерфейса с настройки.
  2. Информацията за iCloud ще бъде показана от дясната страна. Изберете iOS устройството, което искате да премахнете от iCloud акаунта, и кликнете върху „Премахване от акаунт“.

Ако някой влезе в моя iCloud, какво може да види? [Актуализация от 2021 г.]

Избраното устройство скоро ще бъде премахнато от вашия iCloud акаунт.

На Mac компютър

  1. Отворете вашия Mac компютър и щракнете върху иконата на Apple в горния ляв ъгъл, за да отворите менюто, и изберете „Системни предпочитания“, за да отворите екрана със системни предпочитания.
  2. Кликнете върху „iCloud“, за да отворите интерфейса с настройки на iCloud. Отбележете опцията „Детайли за акаунта“ и ще се покаже информацията за iCloud акаунта. (Ако е активирано двуфакторно удостоверяване, трябва да въведете изпратения ви код за удостоверяване.)
  3. Кликнете върху опцията „Устройства“ и ще се покажат всички устройства, свързани с iCloud акаунта. Изберете устройството и кликнете върху „Премахване от акаунта“, за да го премахнете.

Ако някой влезе в моя iCloud, какво може да види? [Актуализация от 2021 г.]

Вашите лични данни ще бъдат видени и откраднати, когато някой влезе във вашия iCloud акаунт. Ако установите, че вашият iCloud акаунт е бил зает от някого, най-доброто решение за вас е да премахнете устройството от iCloud акаунта. Тази статия предлага 2 различни опции за това. Можете също да премахнете Apple ID от това устройство, без да въвеждате паролата, като използвате препоръчания инструмент: Отключване на парола за iPhone .

Безплатно изтегляне Безплатно изтегляне

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласове:

Свързани статии

Бутон „Обратно горе“